Fasadkonsult

Puts, Tegel och Plåt och allt därtill!

Fasader finns i alla dess former och utseenden. Plåtfasader har alltid legat oss varmt om hjärtat och varit en del i de uppdrag vi gjort ända sedan starten. Men de allra vanligaste fasadmaterialen är faktiskt inte plåt, utan tegel, puts och trä är trots allt de dominerande materialvalen. Fasader kan vara enkla och funktionella men också otroligt vackra, komplicerade och ståtliga.

Sedan år 2020 har vi en specialiserad fasadkonsult med högsta kompetens inom puts, murverk och tegel. Vi kände under en längre tid att en spetskompetens för fasader skulle komplettera oss väl och vi skulle kunna erbjuda våra kunder en bättre mer komplett tjänst. Mötet mellan olika fasadmaterial, framförallt puts, och plåt är ett vanligt problem på många fastigheter och nu kan vi ta oss an dessa med trygghet och erbjuda den bästa möjliga kompetensen för våra kunder.

 

B0004640

Plåt i fasad

Plåt förknippas för de allra flesta med tak, men faktum är att det nästan alltid varit vanligt även med plåt på fasader. Fasadplåten ser ofta lite annorlunda ut än den på taket, men har visat sig vara minst lika användbar. I modern tid har fler och fler arkitektritade fastigheter centralt i storstäder smyckats ut med plåt av olika slag.

Roslagens Plåtkonsult har sedan starten stöttat arkitekter och beställare i uppdrag som rör plåt i fasader. Vi har djupgående kunskap och erfarenheter om vad som funkar och inte, vilka material och utföranden som finns tillgängliga och är lämpliga. Det finns en väldig massa kulörer och metaller att välja mellan!

Man får heller inte glömma att oavsett om en fastighet har träfasad, putsfasad eller något annat huvudsakligt material så är det nästan alltid en bit plåt inblandad. Stuprör, fönsterbleck och lister är även de viktiga delar för en snygg och tät fasad.

Fasadbesiktning

Vi utför alla typer av fasadbesiktningar. Både i samband med färdigställd fasadrenovering och inför kommande fasadåtgärder. Läs mer om vad vi kan erbjuda er här

Referensprojekt - Fasad

1280x700_fasad_renen

Renen 18

1280x700 fasad

Högalidskyrkan

KFS

800 st

Uppdrag per år i snitt

300 år

Samlad erfarenhet

År 2000

Bolaget aktivt sedan

18 st

Antal städer vi gjort uppdrag i
2021-2022

Utvalda kunder och partners

Roslagens Plåtkonsult

Behöver du hjälp med tak eller fasad?

Skicka en förfrågan online eller kontakta oss!