Terrass

Terrasser

Terrasser kan vara en komplicerad historia. Till skillnad från ett yttertak eller en fasad, är ju terrassen faktiskt användbar för den boende eller hyresgästen och ofta ett mycket välkommet komplement till inomhusmiljön. Just denna skillnad är en av orsakerna till att byggnation och renovering av terrasser kan vara extra känslig. En terrass är ofta oskyddad mot regn och oväder, den har låg lutning och måste ändå skydda underliggande byggnad från läckage och andra problem. Utöver det måste den vara stabil och människor måste kunna gå på och nyttja terrassen.

Tätskiktet som skyddar byggnaden från regnet som faller på terrassen måste hålla ordentligt tätt, även under tryck, det måste vara slitstarkt eller täckas med ett skyddande skikt som gör att människor inte sliter ned tätskiktet och orsaker läckage. Det vanligaste är att man täcker tätskiktet, ett så kallat ”dolt tätskikt” för att skydda det från mekanisk påverkan och därmed få en lång livslängd. Baksidan med detta är att tätskiktet blir i praktiken omöjligt att undersöka vid eventuella befarade problem med läckage. Det är därför otroligt viktigt att tätskiktet läggs på rätt sätt från start till mål för att undvika en förkortad livslängd och en massa problem som kan skada byggnaden i övrigt på ett allvarligt sätt.

20200128_090602

Roslagens Plåtkonsult har massor av erfarenhet från både bra och dåliga terrasser, och vi har lärt oss skillnaden. Vi hamnar ofta i utredningsskedet när en terrass och dess tätskikt redan fått problem, och det kan också vara nyttigt och kul uppdrag. Vi tycker dock mycket bättre om att konsultera och stötta beställare och entreprenörer när terrassen ska projekteras och under byggtiden för att undvika problem överhuvudtaget.

800 st

Uppdrag per år i snitt

300 år

Samlad erfarenhet

År 2000

Bolaget aktivt sedan

18 st

Antal städer vi gjort uppdrag i
2021-2022

Utvalda kunder och partners

Roslagens Plåtkonsult

Behöver du hjälp med tak eller fasad?

Skicka en förfrågan online eller kontakta oss!