Taksäkerhet

Taksäkerhet - Säker på taket!

Taksäkerheten kan för vissa vara ett nödvändigt ont och för andra en naturlig del av taket och dess utseende. Taksäkerheten har utvecklats mycket senaste årtiondena och detta har gjort att säkerheten blivit bättre generellt på taken vilket såklart är bra för oss som har taken som arbetsplats. Samtidigt har regelverk, myndighetskrav och kraven från takarbetarna utvecklats och blivit alltmer svårtolkad. Utbudet av taksäkerhetsprodukter har också växt och gör att du idag har många valmöjligheter av utseende, material och färgval.

Roslagens Plåtkonsult har inte bara koll på kraven, reglerna och vad takarbetarna förväntar sig och kräver. Vi har också god kunskap om hur utbudet ser ut, vilka färger finns och vilket material är lämpligt för just ditt tak. De olika leverantörernas anordningar är bra på olika saker och ser lite annorlunda ut. Om taksäkerheten ska smälta in så måste taksäkerheten anpassas till det specifika taket. På kulturmärkta fastigheter kan det också finnas särskilda krav på taksäkerheten som inte bara är ur säkerhetsaspekt utan rentav utseende som inte får ändras eller ska ändras minimalt. Då gäller det att placera taksäkerheten rätt och välja rätt typ och kulör.

 

Kalle red 1

För oss som takkonsulter och sakkunniga inom taksäkerhet handlar de viktigaste frågor kring taksäkerhet främst om vart montering av taksäkerhet ska ske och varför. Vilket krav måste beställaren uppfylla och hur ser vi till att taksäkerheten både uppfyller de krav som finns och samtidigt går att använda på ett praktiskt och säkert sätt? Vi tror att alla tak har sin egen gyllene balans mellan icke-tillräcklig och onödigt mycket och kostsam taksäkerhet. Vi hjälper gärna dig att hitta den balansen för rätt taksäkerhet!

800 st

Uppdrag per år i snitt

300 år

Samlad erfarenhet

År 2000

Bolaget aktivt sedan

18 st

Antal städer vi gjort uppdrag i
2021-2022

Utvalda kunder och partners

Roslagens Plåtkonsult

Behöver du hjälp med tak eller fasad?

Skicka en förfrågan online eller kontakta oss!